Kom jij de Centrale Cliëntenraad (CCR) versterken?

Welkom bij Amaris

Jij bent welkom als nieuwe onafhankelijke voorzitter van de CCR bij Amaris!

Amaris biedt thuiszorg, tijdelijk verblijf en wonen met zorg in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland. Door het brede aanbod kan Amaris snel inspelen op de veranderende zorgvraag of dat nu thuis is of thuis op één van de locaties. De regie blijft bij de cliënt en het omringende netwerk. Amaris ondersteunt dit netwerk en maakt heldere afspraken.

De kernwaarden van Amaris zijn de basis van hun zorg: ze werken respectvol, betrouwbaar, betrokken en professioneel gedreven.

De Centrale Cliëntenraad (CCR)

De Centrale Cliëntenraad van Amaris heeft als opdracht om de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Amaris te behartigen. De CCR zoekt een externe, onafhankelijke voorzitter. De voorzitter wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris. De CCR adviseert de Raad van Bestuur over bestuurlijke en beleidsmatige onderwerpen op centraal niveau.

De voorzitter zit de vergaderingen van de CCR voor en werkt nauw samen met het dagelijks bestuur van de CCR. Er vindt overleg plaats met de Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, zorgdirecteuren en de Ondernemingsraad. De voorzitter vertegenwoordigt de CCR incidenteel bij externe bijeenkomsten zoals brancheorganisaties en zorgkantoor.

Wat jij meebrengt

  • Ruime bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in de zorg- en/of een non-profitsector.
  • Analytische, toegankelijke, sociale vaardigheden en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Oog voor samenwerking en is een bindende factor binnen de CCR en de lokale cliëntenraden.
  • Onafhankelijke en positief-kritische opstelling binnen de diverse vormen van samenwerking, in- en extern.
  • Vindt het een uitdaging om de cliëntmedezeggenschap te optimaliseren.
  • In staat zijn om een optimale en functionele samenwerkingsrelatie op te bouwen met de Raad van Bestuur, de CCR en de lokale cliëntenraden en de Ondernemingsraad.
  • Bij voorkeur woonachtig in de regio.
  • Heeft voldoende tijd en energie om de CCR te vertegenwoordigen zowel intern als extern.
  • Is gemiddeld één à twee dagdelen per week beschikbaar.

Wat bieden zij

Een boeiende en uitdagende vrijwilligersfunctie binnen de medezeggenschap van een zorgorganisatie die volop in ontwikkeling is. De honorering van de voorzittersfunctie bestaat uit de maximale vrijwilligersvergoeding op jaarbasis. 

Informatie en sollicitatie

Voor informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de ambtelijk secretaris, Helmi Kaskens, telefoonnummer 06 –51585563, of per mail: h.kaskens@amaris.nl

Solliciteren kan tot 24 november 2021. Op woensdagmiddag 8 december vinden de eerste gesprekken plaats met twee leden van de CCR en de Raad van Bestuur van Amaris.

Wie weet heten zij jou binnenkort welkom!

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. De maximale vrijwilligers vergoedingensysteem eenlachertje. Wil je de taken van de voorzitter goed doen kostbaar meer of een veelvoud van 100 uur per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *