LEEM Johan Ebberink
Johan Ebberink

Het boek LEEM van Johan Ebberink is uitgegeven bij uitgeverij Versluijsen en gaat over ‘van zorg op papier naar zorg op de vloer’ en dan specifiek over medezeggenschap in verpleeghuizen volgens een ervaringsdeskundige.

Rondom de verpleegzorg heerst veel onrust. Dit boek gaat over allerlei zaken, die betrekking hebben op het wonen, de zorg en het welzijn binnen een verpleeghuis. Het bespreekt de onvermijdelijke noodzaak tot verandering. Het is geen aanklacht, maar zoekt naar samenhangende oplossingen voor de knelpunten. Als vertegenwoordiger van de cliënt en zijn mantelzorger kan en moet de cliëntenraad daarin een belangrijke rol spelen. Het boek is aanbevelenswaardig voor allen die op een of andere wijze te maken hebben met de verpleeghuiszorg, zoals mantelzorgers en naasten van de bewoners, medewerkers en leidinggevenden in de zorg. Je hoeft het 100 pagina’s tellend boek niet van voor naar achteren te lezen. ‘Shoppen’ kan ook! De achterliggende gedachte bestaat uit het zoeken naar een weg richting democratisering van maatschappelijke instellingen, zodanig dat de klant/cliënt zich ‘thuis’ voelt bij ‘zijn’ instelling.

“Mensen zijn onvoldoende geïnformeerd over de verpleeghuiszorg”, vindt de auteur van het boek, Johan Ebberink. Johan Ebberink (1949) is van oorsprong sociaalgeograaf, was docent, later coördinator en docentencoach in het voortgezet onderwijs. Vanaf 2000 werd hij driemaal wethouder van zorg, welzijn en sociale zaken. Sinds 2010 is hij voorzitter van een cliëntenraad in een verpleeghuis. Bij al zijn banen heeft hij belangstelling gehad voor de organisatievorm en de daarin opgenomen medezeggenschap.

Het boek kost slechts € 13,50 (exclusief eventuele verzendkosten € 2,25) en is te bestellen bij:

Bol.com

Uitgeverij Versluijsen: info@versluijsen.nl

Johan Ebberink: j.m.ebberink@gmail.com

Reactie van NCZ op het boek LEEM:

Het boek LEEM van Johan Ebberink is helder en herkenbaar. Zeer informatief, actueel en to-the-point. Een aanrader voor (beginnende) cliëntenraadsleden maar ook voor mensen die meer willen weten over de verpleeghuiszorg en over cliënten medezeggenschap.

Reacties op dit bericht of op het boek van Johan Ebberink kunt u mailen naar: info@ncz.nl

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *