Analyse van het NCZ onderzoek naar de invloed van clientenraden op corona maatregelen

In de periode van 9 tot en met 28 november heeft NCZ met behulp van de dialoogtool CircleLytics een onderzoek gedaan naar de invloed van cliëntenraden op Corona maatregelen. In het onderzoek zijn drie vragen gesteld, te weten:

Vraag 1:

Bent u (of kent u, als trainer of ondersteuner) als cliëntenraad betrokken en geïnformeerd bij belangrijke wijzigingen die worden doorgevoerd in het kader van het Coronavirus? Licht uw ja of nee-antwoord toe met een concreet, recent voorbeeld.

Vraag 2:

Bent u (of kent u, als trainer of ondersteuner) als cliëntenraad gevraagd om Instemming bij belangrijke, voor patiënten geldende, Corona maatregelen? Licht uw ja of nee-antwoord toe met een concreet, recent voorbeeld.

Vraag 3:

Heeft u als cliëntenraad (of herkent u dit, als trainer of ondersteuner) daadwerkelijke invloed (gehad) op belangrijke wijzigingen die worden doorgevoerd vanwege het Coronavirus? Licht uw ja of nee-antwoord toe met een concreet, recent voorbeeld.

Het proces:

Deelnemers mochten gedurende 15 dagen hun mening geven op de drie vragen in het kader van de invloed van cliëntenraden op coronamaatregelen. Er zijn 183 actieve deelnemers geweest. En door hun zijn 449 unieke meningen gegeven waarvan er 392 nog nader zijn onderbouwd. Verder zijn er 4 tips gegeven voor een volgende dialoog.

In de tweede ronde konden de deelnemers de meningen
van anderen lezen en een onwillekeurige selectie van 10 meningen beoordelen met een cijfer variërend van -3 tot + 3 . Dit is door 50 deelnemers gedaan en hier zijn de Top 5 uitgekomen van de meest populaire en de minst populaire antwoorden.

In onderstaand pdf bestand ziet u een overzicht van de resultaten. Wilt u een uitgebreider document ontvangen met alle data van het onderzoek? Stuurt u dan een e-mail naar: marika@ncz.nl

Analyse onderzoek cliëntenraad en corona

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *