Alternatief fusie scenario door clientenraad voor Zuwe Hofpoort

De Cliëntenraad van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis heeft een alternatief scenario op de beoogde fusie met het Antonius Ziekenhuis bedacht om het criterium van het fusieproces in een andere richting te draaien. Het uitgangspunt is hierbij namelijk niet meer ‘kan het Hofpoort openblijven’ (en op grond van vooral medisch technische en medisch ambitieuze argumenten vindt men dan een ‘nee’) maar ‘wil men het Hofpoort openhouden voor de zorgbehoevende populatie in de Woerdense regio.’ (en dat blijkt goed mogelijk).

Uiteraard beseft de Cliëntenraad dat topklinische zorg voor een aantal patiënten belangrijk is, maar zij weet ook dat het grootste aantal patiënten die hoog complexe en topklinische zorg helemaal niet nodig heeft. Die patiënten willen gewoon goede zorg dichtbij. En vooral 24 uurs acute zorgopvang elke dag van de week.

DDe Cliëntenraad moet nu afwachten tot welke keuze de twee Raden van Bestuur in hun beoordeling van de zes adviezen (één van elke Ondernemingsraad, één van elk van de medische staven en één van elk van  vertegenwoordigingen van het cliëntenbelang uit elk huis) komen begin 2015.

Download HIER de samenvatting van het alternatieve fusie scenario door de cliëntenraad voor Zuwe Hofpoort.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *