Grietje van der Heide, vakfotograaf, kent een gevoel van verdriet en onmacht wanneer bij haar moeder frontotemporale dementie wordt geconstateerd. Haar moeder, Mem heeft haar geïnspireerd om het fotoproject 13 Mooie Mensen op te zetten, waarin Mem haar leerde om te genieten van wat er nu is. Door het maken van foto’s legt ze hele dierbare momenten vast. Vanuit liefde en dankbaarheid maakt ze dit ook mogelijk voor anderen die worstelen met het langzame verlies van een dierbare aan dementie. Samen met je dierbare even het verdriet van dementie vergeten en een onbetaalbare herinnering maken. Bovendien wil ze met dit project de hele wereld wakker schudden en laten zien dat deze mooie mensen ook gewoon mens zijn en niet die ziekte”.

13 Mooie Mensen is een interactief en educatief boek.

Het gaat niet OVER dementie maar is geschreven VOOR mensen met dementie en hun mantelzorgers en of verzorgenden.

Samen mooie momenten maken, samen de wereld van de dementie ontdekken op een positieve manier.

Ik ben mooi….. ja jij bent ook mooi!

Gefilmd in Huize Wezup: het effect van het boek 13 Mooie Mensen op iemand met dementie:

 

U kunt Grietje van der Heide bezoeken in haar stand tijdens het landelijke Congres Cliëntenraden 2019 op 4 december in Nieuwegein

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Het filmpje is bij ons in Huize Wezup opgenomen. Deze mevr. Is helemaal trots met haar eigen boek. Ze pakt het regelmatig erbij en kijkt het door.Als de familie komt kunnen zij het boek gebruiken als gespreksdocument. In de groep hebben Grietje en ik het boek besproken en het werkt echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *